Over Kinderopvang Bolt

VVE-programma Kiki

Sinds 1 februari 2013 werkt kinderopvang Bolt met het VVE-programma Kiki. Dit is Vroeg Voorschoolse Educatie speciaal ontwikkeld voor gastouderopvang. Hiervoor heb ik een cursus van 10 zaterdagen gevolgd en ben gecertificeerd gastouder. Door het werken met het programma leert uw kind al spelend en met afwisselende thema’s, alle vaardigheden die hij/zij nodig heeft voor de basisschool. Wanneer uw kind naar de basisschool gaat, schrijf ik de benodigde overdracht met daarin informatie over de ontwikkeling van uw kind. Voor meer informatie over het VVE-programma Kiki kunt u hier klikken.

Verder gebruik ik baby/kindgebaren. De gebaren zijn ter ondersteuning van mijn woorden. Uit onderzoek is gebleken dat kinderen die kunnen gebaren, eerder beginnen met praten. Ik zet even de voordelen van baby/kindgebaren op een rijtje:

Baby’s die gebaren zijn/hebben

  • Minder gefrustreerd
  • Beginnen eerder met praten
  • Ontwikkelen een grotere woordenschat
  • Meer geïnteresseerd in boeken en lezen
  • Meer zelfvertrouwen
  • Een hechtere band met ouders, familie en vrienden

Vaste activiteiten kinderopvang

Bij mij in de opvang hebben we buiten de activiteiten die bij de thema’s horen nog een tal van vaste activiteiten die we niet overslaan. De verjaardagen van de kinderen vieren we uitgebreid. We zingen voor de jarige, de jarige krijgt een cadeautje en mag de hele dag uit een speciale beker drinken.

We eten en drinken altijd aan tafel. De kinderen mogen helpen met het dekken van de tafel. Het eten is bij ons een sociale activiteit, we eten en praten gezellig tijdens het eten. De oudste kinderen aan tafel mogen aan het eind van de broodmaaltijd, de kindertoetjes en lepels pakken en die aan de andere kinderen aan tafel uitdelen.

Daarnaast is buiten spelen heel belangrijk bij ons. Als het even kan, spelen wij dagelijks buiten of maken een wandeling. We gaan regelmatig met de stint erop uit. De uitstapjes gaan dan naar speeltuinen, kinderboerderijen, appelboomgaard Oudenbosch, enz.

 

kinderopvang stint