VVE-programma Kiki

Sinds februari 2013 werk ik met het VVE-programma Kiki. Dit is een Vroeg Voorschoolse Educatie programma speciaal ontwikkeld voor de gastouderopvang. Het is een leuk en speels programma. In dit programma leren de kinderen alles wat belangrijk is voor hun ontwikkeling. Alle ontwikkelingsgebieden zullen tijdens de thema’s aan bod komen. Verder gaan ze dan als ze 4 jaar zijn, goed voorbereid naar de basisschool.

VVE-programma Kiki thema´s

Het thema van oktober is: “Kiki en de bosdieren” Tijdens dit thema gaan we boekjes lezen over het bos, de dieren. Lekker knutselen. Buiten spelen met de bladeren, gezellige wandelingen maken.

Het thema van november/december: Sint maarten, “Kiki viert Sinterklaas” en “Kiki viert kerst”. De kinderen gaan lampionnen maken. We gaan sint maarten-liedjes zingen, oefenen met aanbellen en dan netjes “dag mevrouw/meneer”, dan een liedje zingen, en bedanken voor het snoepje. De kinderen die op 11 november bij mij zijn, zullen met mij even sint maarten gaan lopen.

Zodra de sint en zijn pieten in Nederland zijn aangekomen, gaan we activiteiten doen over sinterklaas. De thematafel is ingericht met alles wat met Sinterklaas te maken heeft. Wij gaan veel zingen, knutselen en ook pepernoten bakken. We gaan sinterklaas vieren.

Na sinterklaas, gaan we bezig met de kerst. Het accent hierbij zal liggen op de gezelligheid, de lichtjes. Op de thematafel staat de kerststal van litlle people, en andere leuke kerstspullen. We gaan lezen en zingen over de kerst. Uiteraard ook knutselen. Een uitstapje naar de tuinland maken, daar de mooie kerstshow bekijken en dan samen wat drinken in het restaurant.

VVE-programma Kiki